Workshops

Hier vind je ons cursus- en workshopsaanbod. Klik op de betreffende workshop voor meer informatie of neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Cursussen

In vijf bijeenkomsten leer je hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartsziekten. De cursus wordt gegeven in de kooktuin in Esch. Elke avond duurt ongeveer 3 uur en bestaat uit een stukje theorie (circa 30 minuten), samen koken en eten. In elke bijeenkomst een thema centraal: diabetes, koolhydraten beperken, cholesterol & hart- en vaatziekten, zoutgebruik en etiketten lezen. De recepten die we met elkaar maken, komen uit alle windstreken en passen bij het thema van de avond.

Kosten: 200 euro voor de gehele reeks.

De data zijn: 

1e reeks:25 januari 2022, 8 en 22 februari 2022, 8 en 22 maart 2022

2e reeks: 16 en 30 mei, 20 juni, 4 en 18 juli 2022

De themareeks Gezond eten: lekker in je vel gaat on tour. In samenwerking met zorggroep Synchroon bieden wij deze ook aan in het Pieter Breughelhuis in Veghel.

 

In deze cursus leer je hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartsziekten. Elke avond duurt ongeveer 3 uur en bestaat uit een stukje theorie (circa 30 minuten), samen koken en gezamenlijk eten. In elke bijeenkomst gaan we aan de slag met een thema. We hebben het over diabetes, koolhydraten beperken, cholesterol & hart- en vaatziekten, zoutgebruik en etiketten lezen. De recepten die we met elkaar maken, komen uit alle windstreken en passen bij het centrale thema van de avond.

Kosten: 200 euro voor de gehele reeks.

De data zijn: 24 januari 2022, 7 en 21 februari 2022, 7 en 21 maart 2022

Workshops

Tijdens de 3 uur durende workshop leer je lekker koken zonder te veel suikers. Wat doen suikers eigenlijk in je lichaam? En waarom is dit slecht voor je?

Datum: nog nader te bepalen

Kosten: € 50,-

We gaan in 3 uur een heerlijke Mediterraanse maaltijd koken. Met veel kruiden en gezonde vetten. Wat doen gezonde vetten voor jouw lijf? En wat is de relatie met hart en vaatziekten?

Datum: nog nader te bepalen

Kosten: € 50,-

Waarom is zout slecht? Kan het ook nuttig zijn voor je lijf?  Welke smakelijke alternatieven zijn er? Na 3 uur weten we veel meer.

Datum: nog nader te bepalen

Kosten: € 50,-

Je leert koken met kruiden en met minder zout.  Je leert waarom zouten slecht zijn voor je lijf en hoe je op en smakelijke manier jouw zoutgebruik kunt beperken.

Datum:  13 juli 18.00 uur

Kosten:  € 50 euro.

Hormonen kunnen tijdens de overgang behoorlijk wat klachten veroorzaken. In deze 3 uur durende workshop gaan we met elkaar dieper in op de overgang, gezond ouder worden en manieren waarop je dat positief kunt beïnvloeden met gezonde leefstijl en voeding

De cursus data zijn: 20 april, 11 en 25 mei.

Kosten: 120 euro