Workshops

Hier vind je ons cursus- en workshopsaanbod. Klik op de betreffende workshop voor meer informatie of neem contact met ons op over andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een workshop op locatie. 

Cursussen

In vier bijeenkomsten leer je hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartsziekten. De cursus wordt gegeven in de kooktuin in Esch. Elke avond duurt ongeveer 3 uur en bestaat uit een stukje theorie (circa 30 minuten), samen koken en eten. In elke bijeenkomst een thema centraal: diabetes koolhydraten beperken, cholesterol & hart- en vaatziekten, zoutgebruik en etiketten lezen. De recepten die we met elkaar maken, komen uit alle windstreken en passen bij het thema van de avond.

Kosten: 180 euro voor de gehele reeks.

De data van deze reeks in 2023 zijn: 

10, 31 oktober en 7, 21 november

Workshops

Tijdens de 3 uur durende workshop leer je lekker koken zonder te veel suikers. Wat doen suikers eigenlijk in je lichaam? En waarom is dit slecht voor je?

Datum: nog nader te bepalen

Kosten: € 50,-

We gaan in 3 uur een heerlijke Mediterraanse maaltijd koken. Met veel kruiden en gezonde vetten. Wat doen gezonde vetten voor jouw lijf? En wat is de relatie met hart en vaatziekten?

Datum: nog nader te bepalen

Kosten: € 50,-

Waarom is zout slecht? Kan het ook nuttig zijn voor je lijf?  Welke smakelijke alternatieven zijn er? Na 3 uur weten we veel meer.

Datum: nog nader te bepalen

Kosten: € 50,-

Je leert koken met kruiden en met minder zout.  Je leert waarom zouten slecht zijn voor je lijf en hoe je op en smakelijke manier jouw zoutgebruik kunt beperken.

Datum:  nog nader te bepalen

Kosten:  € 50 euro

Hormonen kunnen tijdens de overgang behoorlijk wat klachten veroorzaken. In deze 3x 3 uur durende workshops gaan we met elkaar dieper in op de overgang, gezond ouder worden en manieren waarop je dat positief kunt beïnvloeden met gezonde leefstijl en voeding.

De cursus data zijn: nog nader te bepalen.

Kosten: 120 euro