Wie zijn wij?

irma

Irma

“Veel mensen die hun leefstijl vanwege hun gezondheid moeten aanpassen, denken dat lekker eten niet meer voor hen is weggelegd. Ik wil hen laten ervaren dat dit niet zo is.”

Wat mij telkens weer opvalt is dat mensen nog niet zoveel weten over gezonde en (h)eerlijke voeding en wat dit voor goeds doet voor het lichaam. Ook denken mensen vaak onterecht dat een gezonde maaltijd lastig is om te maken en vast minder lekker. Ik wil hen laten zien dat dit niet zo is. Dat is voor mij de drijfveer achter Bourgondisch Gezond. 


Ik werk inmiddels ruim 8 jaar als praktijkverpleegkundige in de huisartsenpraktijk in Schijndel. In het spreekuur onderzoek ik dagelijks samen met patiënten hun leefstijl
is en hoe zij deze zelf kunnen veranderen. Ik geef tips en patiënten gaan hiermee thuis aan de slag. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer iemand begrijpt wat de achterliggende gedachte van een gezonde leefstijl is, zij dit gemakkelijker kunnen toepassen in hun dagelijkse leven, zeker als zij zelf ervaren hebben dat gezond ook gewoon lekker is. 


Daarnaast verzorg ik in opdracht van zorggroep synchroon groepseducatie voor
patiënten met suikerziekte (de zogenaamde PRISMA-trainingen). Met een groep mensen samenwerken die hetzelfde ziektebeeld hebben, verbindt. Zij helpen elkaar bij het zoeken naar oplossingen voor allerlei problemen waar zij tegenaan lopen.


De aandacht voor gezond eten, stopt niet aan het einde van mijn werkdag. Ik heb een passie voor lekker, eerlijk, duurzaam en gezond koken. In mijn vrije tijd vind je mij dan ook vaak in de keuken. Ik vind het heerlijk om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. De Mediterrane keuken is één van mijn favorieten. Eerlijk en puur met veel gezonde ingrediënten en over het algemeen makkelijk te bereiden.

Wie zijn wij?

catrien

Catrien

“ De kooktuin gaat over smaak, geur en kleur, over zelf doen en samenwerken, plezier en gezelligheid”

Een aantal jaren geleden startte ik met kookworkshops voor kinderen. Samen oogsten we de groenten en het fruit om hiermee vervolgens (h)eerlijke gerechten te maken. Ik geef deze workshops nog steeds en telkens weer zie ik dat het oogsten en zelf koken de kinderen zelfvertrouwen geeft om nieuwe dingen te proeven en te eten. 


Toen de vraag naar kooklessen groter werd en ook volwassenen graag wilden deelnemen, heb ik mij aangemeld voor de koksopleiding in Turnhout. Deze rondde ik in 2019 succesvol af.
Sindsdien geef ik allerlei workshops met als centraal thema (h) eerlijke voeding. Biologisch en duurzaam zijn daarbij mijn uitgangspunten.


Ik heb een grote moestuin, waaruit veel van de producten direct gebruikt kunnen worden. Vaak is men verbaasd over de smaakverschillen tussen verse groenten uit eigen tuin en de winkel. 


Ik vind het belangrijk dat mensen plezier beleven aan koken en samen eten en kennismaken met verschillende ingrediënten. Mijn liefde voor koken en biologische, eerlijke ingrediënten, laat ik zien in Bourgondisch Gezond.